Overige stucadoorswerken

Bij Van Hout Stucadoorswerken zijn we gespecialiseerd in alle vormen van wand- en plafondafwerking. Een mooie afwerking van uw gipsplanten, beton of steen zorgen ervoor dat uw woning het uiterlijk krijgt waar u naar op zoek bent. De verschillende afwerkingen die we bij Van Hout Stucadoorswerken uitvoeren:

natuurlijke
& authentieke
uitstraling

Met schuurwerk

Raapwerk
Ruwe, gemetselde wanden en plafonds vlak en strak maken met behulp van een dikke laag gips of mortel noemen we raapwerk. Omdat gips vochtregulerend werkt wordt raapwerk vaak toegepast in badkamers en kelders voordat deze betegeld worden. Vaak wordt een raapwerklaag minimaal 7 millimeter dik, maar het kan zelfs nog stukken dikker. Met deze techniek wordt het mogelijk om enigszins schuine muren en plafonds weer netjes en recht te maken. Dit gebeurt door het afwijkende gedeelte dikker, en andere delen juist dunner te rapen. Nadat de raapwerklaag is aangebracht is er een gladde ondergrond ontstaan die voor alle andere afwerkingen gebruikt kan worden. Sierpleister, verven of behangen...na het raapwerk is uw woning klaar om af te maken. 

Schuurwerk
Schuurwerk is een van de traditionelere werkwijzen van de stucadoor. Schuurwerk is enorm veelzijdig en kan in vrijwel ieder interieur toegepast worden. Het prachtige, zanderige oppervlakte dat schuurwerk achterlaat is populair onder veel woningeigenaren. Met een draaiende schaduwwerking wordt het veel op wanden en plafonds aangebracht. Omdat het in verschillende bewegingen aangebracht kan worden is er enorm veel variatie mogelijk. Het schuurwerk kan dus precies worden aangepast op uw wensen. Bovendien droogt het egaal wit op en hoeft het niet meer gesausd te worden. Met een variërende dikte van 5 tot 10 millimeter moet het schuurwerk in één keer aangebracht en afgewerkt worden voor een mooi en egaal schaduweffect. Het aanbrengen van schuurwerk is een precies karwei waar veel ervaring voor nodig is. Deze ervaring hebben we  bij Van Hout Stucadoorswerken uiteraard in huis.

Sierpleister
Sierpleister is eigenlijk een verzamelnaam van een aantal afwerkingen. Een van de bekendste hiervan zijn spachtelputz, schuur-spachtel en microdesign. Sierpleister is een kunsthars gebonden product met een mooie structuur, en kan in iedere gewenste kleur gemaakt worden. Sierpleister is de perfecte afwerking van uw raap- en pleisterwerk. De sierpleister zal het uiteindelijke uiterlijk van uw muren dan ook grotendeels bepalen. Het is daarom van groot belang dat dit door echt echte vakman aangebracht wordt. Sierpleister dient te worden aangebracht op een vlakke, gestucte wand voor een mooi resultaat. Tussen de twee lagen wordt een primerlaag aangebracht voor een goede hechting. Vanwege hun elasticiteit en flexibiliteit kan sierpleister ook goed toegepast worden in nieuwbouw. Zo worden eventuele wandscheurtjes netjes opgevangen.